Въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на Република България. Преустановяват

...
 Въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на Република България. Преустановяват
Коментари Харесай

Нови безпрецедентни забрани за цяла България заради COVID-19

 

Въвеждаме следните противоепидемични ограничения на територията на Република България. Преустановяват се визитите на паркове, фитнес зали, на открити и закрити публични места. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

Правилата влизат в действие от 00:00 часа тази нощ, съобщи Блиц.


 

" Министерство на вътрешните работи ще провежда контролно-пропусквателни пунктове на входа и изхода на всеки град и ще ревизират каква е повода за пътуването ", съобщи той. 

" Забранява се на лицата до 60-годишна възраст на посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден в интервала от 8:30 до 10:30 ", сподели Ананиев.

" Излизайки или влизайки от/в града, хората би трябвало да имат декларация и когато бъдат спрени от униформените на пункта да дадат декларацията на къде пътуват и с каква цел. Така те към този момент носят своята отговорност ", съобщи Ананиев.

По думите му всеки човек, който работи в различен град, би трябвало да вземе от работодателя си служебна записка, че отива на работа и в какъв диапазон от време. " Тези, които отиват до лечебните заведения, би трябвало да покажат документ, с цел да го удостоверят ", сподели той.

" Хората, които работят отвън регионалните градове, предлагам да изискат от работодателите си такава декларация. Мярката се вкарва, с цел да се ограничи безцелното пътешестване. Идеята е да се понижи бързината на разпространяване на вируса. Призивът е всички жители да съблюдават наредбите. Подготвяйте си документите, с цел да може да бъдете по-бързо тествани на специфичните пунктове ", съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

" Тези ограничения към този момент са в границите на изключителното състояние. Могат да бъдат удължени, в случай че се наложи ", добави Мутафчийски.

" Важно е да се разбере от българите, че вършим това поради здравето им. Не желаеме да пречим на бизнеса. Икономиката би трябвало да работи, тъй като тя е притежател на целия финансов запас, който още веднъж се връща при българските жители ", съобщи Ананиев.



PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CoLLectoRitioneR III 1981 DUFHPPP (преди 51 секунди) Рейтинг: 94 | Одобрение: -16 Нека всочки гербери дарим по 200 билета за кино на алените дъртаци от Бсп! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР